A Bubblebook sütiket használ, hogy az oldal működése villámgyors legyen.
Menü

Bújj Mr. Evans nyomozó bőrébe

Oldd meg ezt a rejtélyt, derítsd ki, hogy az elkövető, és ki az áldozat!

Rejtélyes gyilkosság

Mr. Evans nyomozónak egy igen különös gyilkossági ügyet kell felgöngyölítenie. Az ügyben öt olyan személy érintett, akik mind ismerik egymást. Egyiküket leszúrták egy tőrrel. Sajnálatos módon a feljegyzések nem tartalmazzák sem az elkövető, sem az áldozat nevét. A nyomozónak nincs könnyű dolga, viszont rendkívüli logikájának köszönhetően felfedi a rejtélyt. Ki tudod nyomozni, hogy ki lehetett a gyilkos, és ki az áldozat?

Mr. Evans részletekbe menően tanulmányozta a gyilkossági ügy összes feljegyzését és a szemtanúk vallomásait, így könnyedén kikövetkeztette, hogy ki az az öt személy, akiknek köze lehet a gyilkossághoz, tehát közöttük van a gyilkos és az áldozat is.

Mike kezdő golfjátékos. A bűncselekményt követő napon golfversenyen vett részt, és egy olyan versenyző ellen játszott, akinek nincs köze a gyilkossághoz.

Derek egy évvel a gyilkosságot megelőzően költözött a városba. Egy kis farmon született, és ott is nevelkedett. A farm és a szomszédság lakói javarészt állattenyésztéssel foglalkoztak, ennek hatására Derek álma egy saját farm volt.

Ethan színész, önimádó. Éppen ezért, pár nappal a gyilkosság előtt felkérte barátját, Adamet, hogy készítsen róla egy teljesalakos portfóliót, Adam pedig beleegyezett, hogy elkészíti a kért képeket.

Adam híres fotóművész. Nagyjából egy hét leforgása alatt szeretné befejezni Ethan portfóliójának elkészítését.

Nem sokkal a gyilkosság elkövetése után, George Ausztráliába utazott, hogy a korallszigetek élővilágát tanulmányozhassa. George és húsz tudóstársa még mindig Ausztráliában tartózkodik.

Az alábbi információk is a nyomozó segítségére voltak az ügy megoldása során:

  • A gyilkosság elkövetése előtt egy héttel a gyilkos eltörte a lábát.
  • Ethan és George hat hónappal a gyilkosságot megelőzően ismerkedett meg egymással.
  • George és a gyilkos gyermekkoruk óta ismerték egymást, hiszen a városban, ahol éltek, szomszédok voltak.

 

Hosszadalmas fejtörés után Mr. Evans nyomozó kiderítette, hogy ki a gyilkos, és ki az áldozata. Te fényt tudsz deríteni a titokra?

Ha kíváncsi vagy, hogy jól nyomoztál, a válaszokért kattintsd ide.

Keresés