A Bubblebook sütiket használ, hogy az oldal működése villámgyors legyen.
Menü
A szigeten - BB Olvasónapló - Kirké #2

A szigeten - BB Olvasónapló - Kirké #2

Sziasztok Bubik! 

El is érkeztünk a BubbleBook Olvasónapló - Kirké második kibeszélőjéhez, így a mai napon a regény 7-9. fejezeteit vesszük sorra.

Innentől kezdve minden tartalom spoileres, csak akkor olvasd tovább, ha elolvastad a Kirké 7-9. fejezeteit, vagy ha mindenképpen tudni szeretnéd, mi történik a könyvben!

!!SPOILER!!

A 6. fejezet Kirké büntetésének napvilágra kerülésével ért véget, így egy lakatlan szigetre száműzték a varázslónőt, mondván magányában senkiben sem tehet kárt. A 7. fejezettől kezdődően Kirké szigeten eltöltött idejét ismerhetjük meg, és egészen a 9. fejezetig el sem hagyja újra a számára kijelölt földet.

"Apám szekere lebukott a tenger mögé, és lassan kioltotta magát a hullámok között." Miután Kirké magára maradt Aiaié szigetén, hatalmas félelem urakodott el rajta, és valóban érthető, hiszen a végeláthatatlan sötét erdőn és a rideg kőházon kívül semmi sem volt a szigeten. Amikor Kirké először járta be a hegy tetejére épült kőházat, a saját házát, csalódottságot érzett, mert egyáltalán nem büntetésként élte meg az étellel roskadásig teli kamrát, a kényelmes szobákat, a felszerelt konyharészt, a kiskertet a ház előtt. Sokkal inkább egy "kaukázusi sziklaszirtben" reménykedett, abban bízott, legalább olyannyira kemény büntetést kap, mint Prométheusz.

Szerintem a legjobb dolog, ami Kirkével történhetett, az az, hogy elkerült abból a világból, ahol a saját értékei nem tudtak érvénybe jutni, mások túlzó és erkölcstelen életmódjával szemben. Kirké rendkívül erős karaktere a szigetre száműzetése alatt kezdett kibontakozni, hiszen össze is törhetett volna ahelyett, hogy felfedezi a szigetet és otthont teremt magának. Minél több idő telik el, Kirké egyre magabiztosabb varázserejében, kutatja a növények lelőhelyét, felhasználhatóságát, erejét és mire első látogatója megérkezik a szigetre, már számtalan varázslatnak ismerője.

Egy napon Hermész váratlanul érkezik Kirkéhez, aki nagyon is meglepődik, hiszen száműzetésben van, viszont az istenek hírnöke felvilágosítja, hogy Kirkéhez bárki jöhet, csak ő maga nem hagyhatja el a szigetet. Hermész majdhogynem minden egyes nap meglátogatja Kirkét, aki megvendégeli és beszélteti őt, idővel pedig szeretői viszony alakul ki közöttük. Minél több információt meg szeretne tudni testvéreiről, Glaukoszról és Szkülláról is, hiszen a szigetre kerülése óta egyáltalán nem hallott felőlük. Így történik meg, hogy Hermész egy jövendölést is megoszt Kirkével, miszerint a varázslónő szigetére egy Odüsszeusz nevű férfi fog hamarosan érkezni... :)

Viszont ennyire még ne szaladjunk előre, hiszen Kirkének valóban látogatója érkezik a halandó Daidalosz személyében, akit Kirké húga, Pasziphaé küldetett Kirkéért. Pasziphaé gyermeket vár, és éppen vajúdik, Kirké segítségére van szüksége a szülésnél, ezért a varázslónőt Kréta szigetére kell kísérni Daidalosz hajójával. A dolog igazán "izgalmas" mivolta, hogy Pasziphaé parancsára azon a tengerszoroson kell keresztülhajózniuk, ahol Szkülla, a hatfejű szörnyeteg tanyázik. Daidalosz elmeséli, hogy a szigetre jövet tizenkét embert vesztettek a Szküllával folytatott harc során. Ezzel a lépéssel Pasziphaé egyenesen sarokba szorította Kirkét, hiszen ha nem utazik a hajósokkal, minden valószínűséggel mind odavesznek a tengerszorosban, viszont a varázserejével talán meg tudja őket védeni és épségben Kréta szigetére érhetnek. Aljas módon Pasziphaé Kirké jószívűségére alapozva használja fel Kirkét saját célja elérésére, hiszen a burkolt zsarolás nélkül Kirké aligha sietett volna húga segítségére. Így azonban sejthető, hogy Pasziphaé elég nagy gondban van, ha csak Kirké erejében bízhat... Erre a titokra azonban csak a következő Olvasónaplóban kerül sor, amelyben a 10-12. fejezeteket fogjuk kitárgyalni február 22-én!

Külön érdekesség, és ezért is imádom annyira a regénybe rejtett írói jegyzeteket, hogy Madeline a 9. fejezetet szánta a regény legelső fejezetének, és minden, ami előtte történt, valószínűleg benne sem lett volna a történetben. :O 

Köszönöm, hogy ma is velem tartottatok!

 

Keresés